Per 1 mei 2024 sluit TriggerTouch voor onbepaalde tijd haar deuren. Hanneke neemt een welverdiende sabbatical.

Ze wil iedereen hartelijk bedanken voor al het vertrouwen van de afgelopen 20 jaar.

Zoek je een goed opgeleide triggerpoint masseur dan vind je hier en hier door mij opgeleide behandelaars.


Triggerpoint coach

HANNEKE HEIJ

OVER HANNEKE

Psychomotorisch (PMT) en Integraal Myofasciaal Therapeut (IMT)

Wie is Hanneke?

Hanneke Heij is na een carrière in de marketing (o.a. Elsevier uitgeverij) accountmanager & adviseur MKB (Economische Zaken), overgestapt op lichaamswerk nadat ze zelf was uitgevallen door ernstige pijnklachten. Na 7 jaar van aaneenschakeling van pijn, medicatie, therapieën zonder helaas de verbetering die ze verwachte, was ze op. Chronische pijn sloopt iemands lichaam, geest en leven. Dit veranderde toen ze in aanraking kwam met triggerpoint therapie. Slechts 8 behandelingen later was ze voor 70% van haar klachten af!

Na haar herstel wilde ze deze bijzondere kennis delen en zich inzetten voor andere mensen met chronische pijn. Ze is gaan studeren en heeft diverse studies afgerond zoals Psychomotorische therapie (PMT), Integraal myofasciaal therapeut (IMT), Neuropsychologie, dry needling, reflex- en massagetherapeut, stress- en burn-out therapie,  ademhalingstherapie (Dixhoorn-methode) en heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in myofasciale therapie door studies in Nederland, Europa en Amerika. En ze studeert nog steeds.

Ze is speciaal geïnteresseerd in chronische pijnklachten, waarbij ze werkt volgens het biopsychosociale systeem omdat de geest, de mind het lichaam altijd beïnvloed. Biomechanica, stress, hormonale invloeden en een gezonde & actieve lifestyle vormen daar een onderdeel van. Want je kunt, met een goede begeleiding, zelf veel meer dan je denkt.

Ze heeft in het verleden gewerkt binnen de GGZ met vrouwen uit andere culturen, in een psychiatrisch ziekenhuis met verslaafde jongeren, in een fysiotherapiepraktijk als triggerpoint behandelaar en sinds 2007 behandelt ze cliënten in haar eigen praktijk. Daarnaast is ze directeur van de Opleiding Triggerpointcoach.

Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven in Triggerpoint therapie, stress en chronische pijn. Daarnaast schreef ze diversen E-books en blogs over triggerpoint gerelateerde onderwerpen.

"Als je blijft doen wat je altijd al deed waarom zou je dan een andere uitkomst verwachten?"
Hanneke Heij

Hoe kan ik je helpen?

 

Behandelen pijnklachten

Spieren en fascia worden vaak over het hoofd gezien als oorzaak van onbegrepen, chronische of langdurige klachten.

 

Coaching

Gesprekken kunnen helpen om weer bewust te krijgen wat weggestopt is. Of waarvan je weet dat het tijd is om nu de verandering in te zetten.

 

Spier analyse

We kunnen testen of de spieren en fascia goed (genoeg) of optimaal functioneren. Zijn ze betrokken bij je klacht of is er iets anders?

 

Triggerpoint therapie

Triggerpoints in spieren kunnen pijn op een andere plek geven (Referred pain) net als organen. Maar ook hoofdpijn die uit de nek komt.

 

Mind-Body approach

Spieren en gedrag hebben een relatie. Denk maar aan stress en een verhoogde spierspanning. Of een verkeerde houding en klachten.

 

Het complete plaatje

In maximaal 4 sessies proberen we te achterhalen waar het aan schort. Soms zijn er meer behandelingen nodig maar meestal niet.

Erkend en geaccrediteerd

 

Informatie:

K.v.K. nr. 83276106

BTW-ID: NL001922328841

VBAG: 21707013 

Adres:

Praktijk: Vaartweg 92, Bussum

Tel: 06-47578566

welkom@triggertouch.nl